Motorest U PELIKÁNA - - Husí hody
Každoročně pořádané husí hody se staly již tradicí. Na martinskou husu přijíždějí lidé z širokého okolí. Po celý den se podávají husy do křupava vypečené, husí játra v rozličné úpravě a jiné dobroty. Při poslechu živé hudby - cimbálu, který v tuto dobu hraje každou sobotu, po dobrém jídle a při korbelu točeného piva z Nošovic nebo sklence jihomoravského vínka či štamprlce valašské slivovice čas příjemně plyne. Přijďte i vy polahodit svým smyslům, nebudete litovat!
V čase husích hodů je otvírací doba upravenaVyberte si už dopředu z jídelníčku husích hodů.
Neco málo na šmak
| K husímu hlavnímu jídlu paštika s brusinkovým medailonem | |||
| 502 | 50 g | Valašské škračky, okurek (husí játra restovaná s vejci) | |
Polévky – čili grunty
| 511 | 0,30 l | Husí drůbková s domácími nudlemi | |
| 512 | 0,30 l | Husí vývar s nudlemi, masem a játrovými knedlíčky |
Krmě z hus nadmíru chutné
| 521 | 400 g | Pečená husa, červené zelí dušené s jablky | |
| 522 | 400 g | Pečená husa, kysané zelí moravské | |
| 523 | 400 g | Pečená husa, kysané zelí dušené | |
| 524 | 400 g | Pečená husa, kysané zelí / červené zelí | |
| 525 | 400 g | Husa pečená v šouletu, zel. salát | |
| 526 | 400 g | Pečená husa, lokše maštěné husím sádlem | |
| 527 | 400 g | Husí prsa na divoko s citronem a brusinkami | |
| 528 | 200 g | Lokše plněné husími játry, okurek | |
| 142 | 200 g | Smažená husí játra, tatarská omáčka | |
| 530 | 200 g | Husí játra na rožni po anglicku, tatarská omáčka | |
| 531 | 200 g | Valašský husí guláš (z husích drůbků) | |
| 532 | 200 g | Husí játra restovaná s jablky a vínem |
Neco fajňácky sladkého na dorážku
| 276 | 1/8 | Valašský vdolek (makový, tvarohový, hruškový) | |
| 273 | 180 g | Zmrzlinový pohár „Radegast“ | |
| 271 | 180 g | Oříškové palačinky s jahodami a šlehačkou | |
| 272 | 180 g | Oříškové palačinky s ovocem a čokoládou |
Denní výběr
| 121 | 0,35 l | Dršťková polévka (gulášová) | |
| 123 | 0,30 l | Valašská kyselica s klobásou | |
| 141 | 350 g | Beskydské brynzové halušky s uzeným špekem | |
| 143 | 3 ks | Kynuté borůvkové knedlíky s máslem a šlehačkou | |
| 151 | 120 g | Hovězí guláš myslivecký | |
| 155 | 120 g | Smažený vepřový řízek, zeleninová příloha | |
| 161 | 120 g | Smažený sýr se šunkou, tatarská omáčka | |
| 224 | 150 g | Vepřové maso „FLAMENDR“ |
Přídavky k jídlům
| 301 | 200 g | Vařené brambory | |
| 302 | 200 g | Brambory mašť. cib. | |
| 304 | 150 g | Smažené hranolky | |
| 303 | 200 g | Valašské pečáky | |
| 305 | 100 g | Brambor. krokety | |
| 307 | 200 g | Brambor. halušky | |
| 308 | 200 g | Brambor. knedlík | |
| 309 | 160 g | Houskový knedlík | |
| 310 | 160 g | Karlovarský knedlík | |
| 311 | 200 g | Dušená rýže | |
| 326 | 180 g | Lokše | |
| 327 | 200 g | Kombinovaná příloha | |
| 341 | 150 g | Zelný sal. s koprem | |
| 343 | 150 g | Okurkový salát | |
| 344 | 150 g | Rajčatový salát | |
| 342 | 150 g | Salát s červ. zelí | |
| 345 | 150 g | Míchaný salát | |
| 346 | 150 g | Kompot broskve |