Motorest U PELIKÁNA - - Husí hody

Husí hody

Každoročně pořádané husí hody se staly již tradicí. Na martinskou husu přijíždějí lidé z širokého okolí. Po celý den se podávají husy do křupava vypečené, husí játra v rozličné úpravě a jiné dobroty. Při poslechu živé hudby - cimbálu, který v tuto dobu hraje každou sobotu, po dobrém jídle a při korbelu točeného piva z Nošovic nebo sklence jihomoravského vínka či štamprlce valašské slivovice čas příjemně plyne. Přijďte i vy polahodit svým smyslům, nebudete litovat!

V čase husích hodů je otvírací doba upravena :

Otevřeno Po -Pá, Ne od 10:00 hod. do 21:00, sobota do 24:00

Vyberte si už dopředu z jídelníčku husích hodů.

Neco málo na šmak
K husímu hlavnímu jídlu paštika s brusinkovým medailonem
502 50 g Valašské škračky, okurek (husí játra restovaná s vejci)  
Polévky – čili grunty
511 0,30 l Husí drůbková s domácími nudlemi  
512 0,30 l Husí vývar s nudlemi, masem a játrovými knedlíčky  
Krmě z hus nadmíru chutné
521 400 g Pečená husa, červené zelí dušené s jablky  
522 400 g Pečená husa, kysané zelí moravské  
523 400 g Pečená husa, kysané zelí dušené  
524 400 g Pečená husa, kysané zelí / červené zelí  
525 400 g Husa pečená v šouletu, zel. salát  
526 400 g Pečená husa, lokše maštěné husím sádlem  
527 400 g Husí prsa na divoko s citronem a brusinkami  
528 200 g Lokše plněné husími játry, okurek  
142 200 g Smažená husí játra, tatarská omáčka  
530 200 g Husí játra na rožni po anglicku, tatarská omáčka  
531 200 g Valašský husí guláš (z husích drůbků)  
532 200 g Husí játra restovaná s jablky a vínem  
Neco fajňácky sladkého na dorážku
276 1/8 Valašský vdolek (makový, tvarohový, hruškový)  
273 180 g Zmrzlinový pohár „Radegast“  
271 180 g Oříškové palačinky s jahodami a šlehačkou  
272 180 g Oříškové palačinky s ovocem a čokoládou  
Denní výběr
121 0,35 l Dršťková polévka (gulášová)  
123 0,30 l Valašská kyselica s klobásou  
141 350 g Beskydské brynzové halušky s uzeným špekem  
143 3 ks Kynuté borůvkové knedlíky s máslem a šlehačkou  
151 120 g Hovězí guláš myslivecký  
155 120 g Smažený vepřový řízek, zeleninová příloha  
161 120 g Smažený sýr se šunkou, tatarská omáčka  
224 150 g Vepřové maso „FLAMENDR“  
Přídavky k jídlům
301 200 g Vařené brambory  
302 200 g Brambory mašť. cib.  
304 150 g Smažené hranolky  
303 200 g Valašské pečáky  
305 100 g Brambor. krokety  
307 200 g Brambor. halušky  
308 200 g Brambor. knedlík  
309 160 g Houskový knedlík  
310 160 g Karlovarský knedlík  
311 200 g Dušená rýže  
326 180 g Lokše  
327 200 g Kombinovaná příloha  
341 150 g Zelný sal. s koprem  
343 150 g Okurkový salát  
344 150 g Rajčatový salát  
342 150 g Salát s červ. zelí  
345 150 g Míchaný salát  
346 150 g Kompot broskve  

V